Ce este fericirea?

|
Ei.

El este un baiat care a crescut visand. Fiecare raza de soare, fiecare dimineata, fiecare zambet, pentru el erau momente in care isi alimenta setea de frumos. Din pacate, visele frumoase si sperantele lui de bine s-au contopit prea repede cu realitatea, cu zile cenusii si oamenii care au uitat ce este fericirea. Iar el incepuse sa se intrebe ce e fericirea?

Ea, probabil ca atunci cand s-a nascut, a ras, nu a plans. Si ei ii placea sa viseze, iar atunci cand se bucura, ii lumina pe toti ceilalti de langa ea. Ea zambeste cu o energie care ar putea misca pamantul, poate chiar o face. Si ea a avut parte de dezamagiri, dar a continuat sa viseze, sa zambeasca si sa iubeasca.

Ei s-au intalnit.

El era inca ratacit, dar spera. Spera ca, in seara aia friguroasa, ceva ii va incalzi sufletul, de altfel prea mare si dornic sa iubeasca. Pentru cele cateva momente cand a vazut-o, pentru acele cateva minute, a zambit si el, a inceput sa viseze, totul parca era o melodie, o simfonie chiar. O simfonie in care toate sentimentele traiate pana acum erau instrumentele necesare pentru a creea momentul de fericire, momentul acela care avea sa-i ramana intiparit in minte peste ani.

Ea l-a vazut, a vazut o mica lumina in el. Curioasa din fire, l-a abordat, i-a povestit ce ii place si l-a facut sa zambeasca. Avea viata ei, nu cauta ceva in mod special, dar in momentele acelea a participat la simfonia care canta doar pentru ei. A fost frumos, era interesant si parea sa aibe multe de oferit. Ea l-a observat si intelesese ca are ceva ce merita explorat, ceva ce trebuie intretinut, ca o scantaie care poate sa ofere focul cel mai cald.

A venit, e aici.

El si ea sunt ei, iar aseara au facut bradul.
Muzica era pe fundal, iar ei doi nu isi vorbeau, dar zambeau si atarnau fiecare cate un ornament in bradul de acasa, iar mainile lor se atingeau, din cand in cand.

El se intreba, din nou, ce e fericirea si in mintea lui se desfasurau imagini cu ea, zambind. Ea se uita la el si ii zambea, gandidu-se la micile momente cand a facut fericita.

Ce este fericirea?

Este atunci cand zambesti, cand tii bratele deschise, cand cel pe care il iubesti este langa tine, cand ai prieteni, cand te bucuri alaturi de parintii tai, cand sunt trandafirii albi, cand e verde, cand e vara, cand ninge si e frumos afara, cand stii sa te bucuri de lucrurile simple, cand esti tu, spuse el.

0 comments: